Monday, October 10, 2011

makan sireh percepat jodoh?

betol ke ada yang mengatakan
kalau makan sireh percepat kan jodoh
ye ke??
issshhh
nie yang rasa nak balun berdulang2 sireh nie
heheheh
(statement orng gatal!)

gmbr hasil pakcik google

ada beberapa yang aku search kat pakcik google

Untuk yg berhajat: (percepatkan jodoh, memanjangkan jodoh,dikurniakan cahaya mata, sembuhkan penyakit, elakkan dari malapetaka,diampunkan dosa dan sebagai nye):

* Dilakukan pada hari Jumaat selepas sembahyang Asar sehinggalah masuknye waktu Maghrib.
* duduk menghadap kiblat
* lakukannye dgn khusyuk dan yakin yg Allah akan membantu kita
* Baca lah Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Allah berulang-ulang sepanjang-panjang kita duduk selepas sembahyang asar sehinggalah masuknye waktu maghrib.
* Masuk sahaja waktu Maghrib, di kala the first "Allahuakbar" dilaungkan, terus lah angkat tangan dan berdoa kepada Allah yg MAHA berkuasa dgn apa yg dihajati.
* Buat sebanyak 3 Jumaat berturut turut.

Mintak lah yg baik baik. Niat biar baik. InsyaAllah akan dimakbulkan oleh Allah. Wallahualam.

Notes taken fm Ustazah Fatma's last lecture session taken by her closest friend
this one taken kat 

tapi kite sendiri kene lah berusaha 
heheheheh
mana ada bulan jatuh keriba macam tu jerkk
kan!
laen la memang dalam perut lagi telah ditetapkan jodoh oleh orang tua
hehehhehe

nak taw sangat betol ke erkk bende tu
alaaa
yang makan sireh percepat kan jodoh tu lerrrr
hehehhehe


post signature

8 comments:

Spanar Buruk said...

datin tnkiu eh utk entry ni..

Cik Tetra said...

a ah la..org2 tua salu ckp camtu..oo..yong x sabar nk kawin eh.. :P

Datin BERSERI said...

...
kak sbk: xsabar nk kawen ke sbk?
waeda: mmg pon elak maksiat *kononnye

Phat said...

alhamdulillah phat dah selamat dah hehe

rainyscream said...

apelagi db..cepat la mkn. jgn lupa jemput ye~.ehehe


P/s: pi rumah orang, petik bebanyak sirih. ahahaha XD

aNaYaNa said...

haha..sebab makan sireh naik seri kot sebab bibir merah asli jer tu yang buat orang terpikat..ekekkeke..apa2 pun nice entry..:)

cintatulip said...

nak makn sireh.. yea2 :lari

ReYnn said...

ye ke db?? reyn x caye la kot.... :apa