Tuesday, October 25, 2011

ape hobi korank (first video)

actually aku dapat esaimen 
untuk buat movie maker
so ini lahh hasilnyee
its about hobi!
ape erk hobi korank
jom tengok ape hobi db
have fun with the vid
mmg totally vid dr seorang amatur

jgn bnyk bunyik tengok jerk



video




post signature

Thursday, October 13, 2011

mungkin yang terakhir untuknya disini


Pernahkah engkau ?
hargai cintaku yang sejati
Pernahkah engkau ?
mengertikan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu
memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu,
membuatku terpaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku 
meluahkan ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu 


Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya

Kan ku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Bagai bahtera dilanda badai
Gelora cinta mengoncang jiwaku
Berombak mencari daratan yang damai



p/s:semata2 entry xde kene mngene yang hidup mahu pon yang meninggal dunia
walaupun ini untuk sbenarnye utk seseorang
post signature

Tuesday, October 11, 2011

orang yang benar mencintai kita dengan orang yang sekadar mencintai (nurulbadiah lai)

actually this one is not from me~
it was taken from someone who really inspired me a lot on blogging
she's beautiful and cute enough......

she is 




nurul badiah lai's entry

04 October 2011

 dear readers..

pengalaman memberikan satu pengajaran yang berharga bahawa apabila kite bersama seseorang..pastikan kita bersama dengan orang2 yg benar2 mencintai kita bukan dengan orang yang sekadar2 mencintai kita..

orang yang benar2 mencintai kita dan orang yang hanya sekadar2 sahaja mencintai kita..

bezanya...

awk..saya sakit..dah 3 hari tak bangun..

A: owh siannya kat awk syg..jaga diri baek2 tau..risau..

B: Ya Allah..awk dah g klinik blom?awk nanti saya g amik awk hantar awk pergi klinik k..nanti sy dtg bawak ubat skali..

awk..saya stuck kat tengah jln ni..kete tiba2 rosak lak..

A: awk nih camne sampai tak leh check dulu..cuba awk try tengok kot2
ade org nk mintak tolong..tengok ade tak bengkel yg dekat2..

B: awk kat mana ni?hiss bahaya la awk sorang2 kat tgh jln..sy datang sekarang!

Awk..saya sedih sangat(crying)..asyik kene marah je dgn bos..saya stess sgt..down giler..bleh tak awk happykn sy sekejap??

A: awk sy busy ni..nanti2lah k..awk ni asyik nangis je..sabar la syg..jgn ikut emosi sangat please..

B: sy busy ni syg..tp sy janji after saya siap kerja..sy pick up awk cepat2 k..kite g makan2 n jalan2 k..saya fhm awk sedih and tengah emo..sabar k..

maaflah awk..saya tak sengaja nak buat awk marah..saya salah awk..maaf sbb tak sempurna utk awk..

A: banyak kali dah maafkan awk..dlu awk dtg lambat la..awk lambat balas msg la..pastu awk sengaja tak angkat phone..2 minggu lepas saya nampak awk sembang ngn lelaki lain la..ni tambah lagi satu..(padahal hal2 tu tak berkaitan langsung ngn masalah sekarang)..
kalaulah sebelum ni..ngn Zabedoh tu tak de ah dia nak buat saya mcm ni..saya layan dia teruk dari awk tapi die okay je tak buat salah mcm awk..

B: saya maafkan awk even dah banyak kali dah awk buat..saya maafkn awk sbb sy tahu awk x sempurna..saya pon tak sempurna..okey lain kali jgn buat lagi tau..walau macam mana pon awk..awk tak sama ngn yg lain..awk special..(even nk marah..tp tak bandingkn ngn org lain n tak ungkit2 benda lama)

awk..mana awk ni..janji nak pergi tengok wayang..nak spend masa sama2..(40 hari planning nk tgok wayang tut2 cancel)

A: sory awk..tibe2 td kawan ajak main futsal..out of sudden lak..tak pergi mcm tak best lak ngn member..sorry tau syg..lain kali k kite pergi..ala lagipon selalu je g tengok wayang...

B: sorry syg lambat..saya tengah cakap ngn kawan saya tadi..diorang datang ramai2 dai KL..ajak main futsal and makan2..saya pergi la jumpa diorang sekejap and now rushing nak pick up awk syg..kan dah janji ngn awk..mestilah saya tunaikan..


awk..something happened..saya tengah pokai awk..really need ur help..kalau tak..habislah saya..

A: sorry sgt2 syg..saya pon tengah pokai..kat tgn saya ade 300 je..tu pun saya nak beli kasut..dah lama saya plan nk beli..kalau tak beli sekarang..nanti tak tau bila lak akan ade duit..ce awk try pinjam ngn kawan2 dulu...leh syg??

B: sorry syg..saya pon tak de duit ni..maybe tak cukup nak tolong awk..saya ade 300 je..ingat nak beli kasut..tapi tak pelah..bagi awk guna dulu la sbb awk lagi perlukn duit..kasut bile2 pon bleh beli..

awk..nape awk tengok dia??dia cantik sangat ke??saya pakai ugly sangat ke??

A: kan best kalau awk pakai camtu..pakai cantik2..style..pakai tudung camtu..kalau awk camtu..pasti awk akan cantik mcm dia..

B: tak delah..die cantik..awk cantik..tapi kalu awk pakai mcm tu..pakai sopan2..pakai tudung camtu..style mcm tu..pastu awk akan berganda2 cantik dari dia..

see?

orang yang sekadar2 sahaja mencintai kita biasanya akan cepat berubah dan biasanya hanya tahu memberikan kata2 yang manis saja..dan dia lebih mementingkan diri dia semata2 barulah dia fikirkan ttg kita..

kalau kita nak tengok seseorang tu samada betul2 mampu menjaga dan mencintai kita..kite tengok perbuatannnya pada kita...bukan pada pertuturannya..maka berhatilah kerana perempuan selalu tertipu dengan kata2..
renung2 kan lah yerrr
which is the best for your future
i bet you all don't want to be hurt
i've been through the hard situation moment after the break
it was not easy ok!
i'm telling you!!

**sorry sis copy paste entry sis x minx kebenaran 
huhuhu

 macam nurulbadiah nak dtng sini plak =p
tp die memang pernah dtng datinberseri and bg komen pon
jgn jeless


post signature

sidungu dapat BE (aku lettew)


assalamualaikum
aceeehhh
pehal nie kan

first skali aku nak berterima kasih
kepada sorang blogger nie
kerana entry beliau
(beliau tross aku kasik)


aku sbenarnye 
buat blog atas dasar maen2 jerk
tempat luahan perasaan
tempat nk berangan
then niat pasang nuff pon sebab suma orang pasang
hahahahhaa
lepas tu biler
phat bagi taw die dapat BE
aku pon heran ape tu BE???
aku pon tanpa segan silu bertanye
and owwhhh
rupe nye aku pon de laa BE
nak tengok x??
nak rasa sonok laa ada BE
hahahha
boleh x ckp mcm tu
hehehhehee

yeeaaayyyy
alhamdulillah
ada gak peluang merasa BE nie
rezeki kot =p
slama ari nie tngok jerk orang dapat BE
lepas nie leh la kumpul banyak2
leh bayar berok nie
hahahahaha

tapi yang penting BE aku x sebanyak korank2 la kan 
huuuuu

post signature

Monday, October 10, 2011

makan sireh percepat jodoh?

betol ke ada yang mengatakan
kalau makan sireh percepat kan jodoh
ye ke??
issshhh
nie yang rasa nak balun berdulang2 sireh nie
heheheh
(statement orng gatal!)

gmbr hasil pakcik google

ada beberapa yang aku search kat pakcik google

Untuk yg berhajat: (percepatkan jodoh, memanjangkan jodoh,dikurniakan cahaya mata, sembuhkan penyakit, elakkan dari malapetaka,diampunkan dosa dan sebagai nye):

* Dilakukan pada hari Jumaat selepas sembahyang Asar sehinggalah masuknye waktu Maghrib.
* duduk menghadap kiblat
* lakukannye dgn khusyuk dan yakin yg Allah akan membantu kita
* Baca lah Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Allah berulang-ulang sepanjang-panjang kita duduk selepas sembahyang asar sehinggalah masuknye waktu maghrib.
* Masuk sahaja waktu Maghrib, di kala the first "Allahuakbar" dilaungkan, terus lah angkat tangan dan berdoa kepada Allah yg MAHA berkuasa dgn apa yg dihajati.
* Buat sebanyak 3 Jumaat berturut turut.

Mintak lah yg baik baik. Niat biar baik. InsyaAllah akan dimakbulkan oleh Allah. Wallahualam.

Notes taken fm Ustazah Fatma's last lecture session taken by her closest friend
this one taken kat 

tapi kite sendiri kene lah berusaha 
heheheheh
mana ada bulan jatuh keriba macam tu jerkk
kan!
laen la memang dalam perut lagi telah ditetapkan jodoh oleh orang tua
hehehhehe

nak taw sangat betol ke erkk bende tu
alaaa
yang makan sireh percepat kan jodoh tu lerrrr
hehehhehe


post signature

Sunday, October 9, 2011

jom join bloglist reynn


errrmm
hmmmm
lalalalalala
alaaaaa~~~
xtaw laa nk tulis ape
just nk cakap
"reynn i nk join beloglist you"
terima ke x???





post signature

Saturday, October 8, 2011

malam 3K #first

malam 3K
actually aku kureng pasti ape tu 3K
aku just terlibat jerk
but o% knowledge bout this event
hahahhahaha
(giler trokk prangai!)
ok laa malas nk humban bnyk2 nnt korank muntah plak
so kiter tgok gmbr jerk laa erk~~~
nie mmg 1/3 jerk dr gmbr yang aku smbt amik
aku sempat bergambar dgn cik 'yuna'
jangan jeless yepp
biler preity zinta (aku) dan yuna bergambar
ini lah hasilnyerrr
owhh lupa
 theme die
classic glamorous
is she look like yuna??




from left: kassim slamat, ibu mertua n sabariah
(we are the actress)

p/s:gmbr len terpaksa tunggu cik yuna update fesbuk die erk =p
post signature