Tuesday, May 24, 2011

tips nak naek public transport kat KEY ELL

tadi aku g lah merabak kan poket kat SOGO
pergi dalam pukul 4 petang gak laa
sebab nak tross g reunion kawan2

aku pon jemput la 'FATIN LIYANA' kat umah die
*FL abah kaw!!!

sebab mmg plan nak g 2 orang
disebab kan ari ni ari biasa
dan aku bertolak pon da petang
perkara paling dirisau kan adalah 
JEMINISASI

so aku and FL pon naek la tren
ngan barang banyak2 nye..adooiiii
wooo slalunye aku nk g mana2 lepas de lesen dulu memang drive jerkk
tp kali nie aku naek trenn


waaaa...
ok ini beberapa tips la untuk korank




so mai kita mula kan tips 


tips pertama


ini memang biasa berlaku
lagi2 waktu kemuncak 
memang kadang2 korank xkan dapt duduk nye
pastu korank kene berdiri
kalau dpt berdiri kat peruk2 tren xpe lagi
bayang kan korank berdiri sebelah muka korank ketiak mat bangla
waduh waduh waduh
bau nya seperti harumnye bunga ros kala kene lanyak
so kalau korank bawak kuar perfume korank memang nampak sangt la kan korank nk menganjing mat tu
xpon kalau handbag korank kecik mana lah muat nk letak perfume korank yang 100ml tu
*tangan kat bahu mata pandang atas
so ape yang korank perlu adalah korank beli la minyak yuuyee ke or minyak cap kapak...
korank simpan dalam poket or handbag korank tu
agak2 da semerbak baw tu korank letak la bnde halah tu ke hidung korank
xde la nmpak k0rank menganjing sangat~~
hahahahha



tips kedua


kalau korank naek tren masa waktu2 klimax
memang orang nye naa'aammm
so ape yang yong leh bagi tip utk tang ini...
korank amik gerabak palng depan sekali or blakang sekali..
sebab orang ramai akan tumpu ke bahagian tengah gerabak tren


tips ketiga


aku taw korank nie bukan la baek sangat kan
kalau nampak orang tua bukan la 
"pakcik mai la dok sini xpe aihh saya berdiri"
sebab aku taw korank mesti la penat ann~~
so ape yang korank leh buat adalah
korank maen enset..
buat2 msg laaa xpon buat kol
hahhahahahhaha


tips keempat




agak2 korank nak melepas a.k.a. kentut dalam tren tp nak cover bau tengit tu
biler agak2 korank da nampak orng ttup hidung
korank pon ttup la hidung..nak nampak lagi real bkn angkara korank
korank kol sapa2 pastu korank buat2 mngadu naseb
kompem jalan nye~~~




so ini jela yang terlintas dalam pala otak senteng aku ini...
agak2 korank nak guna pakai
guna laaa....
kalau rasa macam

"peee laaa minah nie try nak sampai kan"
korank ignore kan je lah tips bongok ini..
hahahahha




post signature

9 comments:

uLan said...

geram bebeno bila shoutmix tak appear neh.. huhu tak salahkan DB,ulan nye line bengong..

Niway hahahahaha tips yang lucu tetapi sangat berguna tuh... tQ for sharing DB... :-)

nukilanaffiza... said...

hehehe...tips ni memang berguna utk kita semua..kalau rasa nak g jenjalan naik tren pakai la ilmu ni...
DB punya idea memang boleh dipakai sebab terutama naik ikut coach depan sekali atau belakang sekali..bernas....

cikji said...

ketiak mat bangla..yekkkkks!

eh,nk mbls folo kamu tp xkua plak.line bzzzzz myb

cik aisha said...

hehe...tips no 2 tu blh pakai..yg lain2 pun blh tp time2 special kes je..hak2

saya syamimi said...

i penah naek tren pastuh ada owg kentut. sgt rs dammn!

Datin BERSERI said...

ini ape yg DB belajar dr pengalaman naek tren kat KL nie....
lg2 kalau naek komuter....choooiiiii mmg rasa nk bunuh diri ssk ye....

so kalau kornk nk guna pakai sile2 laaahhh....

tp mmg naek tren time waktu2 klimax mmng mcm damn!!!

farah adila said...

hi..nice tip...^_^

CIK FERRA AWW said...

HEHEHHE TENKSS FOR THE TIPS. LAGI2 ESOK I NAK GUNE PUBLIC TRANSPOT GAK

F|eXchange said...

DB.. f|E ase cm jato aty la kt serba biru 2? haha