Tuesday, March 22, 2011

makan dan makan dan makan lagi!

hari nie ikha ajak aku pg klcc
bajet nak cari kerja..
ye arr U pon bukak bulan 9 nnti
so alang2 tu keje la..
sampai je KLCC..
mula2 attack food court level 2
pastu food court level 4

aku makan SUBWAY..
perrrgghhhh kenyang la
ikha plak makan pancake
pastu aku nampak ikha sedut pancake macam sedap
aku order choc wafer belgian 
peeeerrrrgggghhhhh
dip dengan mapple syrup
memang terangkat la weyhh

after that memang si ikha nie wat kepala
kap lam ya nga
ahh malas arr keje!!
cehhh
buang tenaga btol
xpe la lepak la kat KINOKUNIYA
belek2 buku tapi x beli..
pastu maen tangkap gambar plak kat situ



lepas tu g lah jap window shopping
memang x window la jawab nye
hahahahahahaha

masok kedai ini beli kedai itu beli
haisshhh kopak aku

pastu bajet nak balik tross
singgah kat aunty anne plak
beli plak roti aunty anne
lagi mencekik ngan smooties biru nye
menukarkan lidah aku and ikha menjadi biru
ala2 monster taw x~~
(bayar parking giler mahal RM10.50)

balik tu citer pasal nasi ayam yang sedap kat keramat
MASH nasi ayam
alang2 bercerite tu tross pergi singgah
ya allah
mencekik lagi
last skali memang harapan la aku nak habis kan 

hahahahhaha
biler balik tadi nampak adek ku dah menapak kat umah
die kata die lapar
ok pergi lagi kedai makan singgah makan
makan la tauhu bakar
hahahahaha
dah macam tong sampah dah perut aku hari nie
baru semalam happy turun 8kg
haiyoyoyo~~~


so petang nie memang nak kene pegi gym balik la
jumpa lagi coach pendera tu
hahahahahah
sabar je la~~



post signature

Thursday, March 17, 2011

aku cikgu tadika?? funny rite~~

ape korank wat lepas SPM dulu?
mesti la keje kan
ade yang dok umah je
aku pon keje gak
hehehe
laen dari yang laen keje aku nie
untuk seorang yang baru je lepas SPM dulu
aku g taw mesti ada yang kurang caye
dengan prangai aku ala2 hantu nie
mmg kurang mngambar kan pekerjaan aku dulu

aku dulu kerja
cikgu tadika
hahahahaha
sampai sekarang biler aku g taw orang
orang tak caye
eeeeeee
sabor jelaa


first week keje aku da ilang suara 
untuk tempoh yang agak lama
sebulan kot rasanye
minggu pertama 
bisu tros~~
xleh kuar suara langsung
punye la degil budak2 nie
kene marah pon chillex je
jerit2 pon dorank sengeh je
ya allah
memang susah nak jadi cikgu tadika nie
nak kene hendel budak yang kuat nangis
yang biler aku ajar huruf xmo bercakap
ya robbi
allah je taw perasaan tu~~
susah la weyh
tapi enjoy kot
naseb baek la aku nie suka ngan budak2
memang xla susah nak jaga dorank
lepas je keje aku x blik tross
tunggu la my beloved ibu balik keje sekali
so dari tengah ari tu sampai petang 
memang aku dok bilik baby n toddler
wangi la bau minyak baby 
biler dorank tido aku ke bilik toddler 
toddler tu budak yang pandai jalan tapi x pandai cakap
macam tu la
baby n toddler kene asing
kang memang lenyek baby2 tu kene pijak
seronok~~~
even kadang2 pusing gak dengar baby2 nie nangis
aku pon seronok gak curi2 makan nestum baby2 tuh
hehhehehe
sedaapp woooo~~
hahaha

nie antara diva tadika dulu
actually yang 2 dari kanan tu adek bongsu aku
hehehehe
cikgu kepada adek sendiri~
ada hari2 tertentu dorank nie akan mandi dlm pool plampung
thats why dornk pakai sexy2 gini

ini stock yang 
paling susah dengar cakap
degil2 suma
tp aku sayang dorank nie



biler klass dah habis xde keje nk buat
aku pon layan dorank maen mak2
sbb tu leh ada paper crown kat pala adam n mira tu
hahahaha


nie baby fav aku..
tomey kan..
kakak die pon lagi tomey.
sampai skang aku wat picture die jd wallpaper fon aku
hope nnti dapat anak macam nie laa..
hahahaha




post signature

Wednesday, March 16, 2011

da xmampu nak BW and cik EPAL singgah DB la weyh!!

ok biler dah masok ke tengah2 bulan
perkara paling aku geram adalah
berokband smakin slow
ok!!
aku bukan lah anak datuk or tansri 
yang mampu pasang wireless kat dalam umah
(sbenrnye orng biasa pon pakai wireless skng nie)

aku mampu pakai berok je kat lappy nie
tergantung2 hahh berok nie
benci aku!!
biler dah awal2 bulan syiok BW
da tngh2 and akhir bln nie
mmg xpat arr nk BW lg
dengan page2 yang sarat dengan widget semak tu
memang sorie arr nk BW time2 kritis mcm nie
hhaaaiiissshhhh

onemore2
tadikan aku smpat gak arr usha blog sndiri
(bkn td je mmg slalu)
aku suka review comment yang masok
so biler last entry aku dua hari lepas
nampak ada one comment bertambah
so aku pon bukak la comment tu
guess what??
cik EPAL komen la weyhh!!!!
ppeeerrrggghhh
tross batak aku jadi nye
giler la weyhh
slama ari ni
aku dok pikir
"die nie mcm sombong je"
ye la kan die kan fashionista blogger
but aku slalu la g update kat blog die
ternyata sangkaan aku tersasar
sorie erkk cik EPAL!!!

so!!
sapa2 yang rasa aku nie terlebeyh over 
sila muntah darah erk!
pastu leave je page aku nie
agak2 menyampah ngan ayat2 bajet aku
leh la tinggal kan page aku dgn segera


*DB = datinberseri


post signature

Monday, March 14, 2011

ahad yang bosan and model mengejut??

tadi petang agak kebosanan la plak dok umah
so aku ajak la adek2 kesayangan ku tengok movie
kemaen seronok lagi tuh
bajet nak tengok merong mahawangsa
tapi apakandaya
bawak budak2
so aku tengok citer 
big momma
g la makan dulu sblm movie..
sebab seharian aku xmakan ape2
lps makan aku ada kan sesi window shopping
memang syok arr sampai seratus hahh kene telan..
bajet window je
tapi aku bedal shopping sekali

yeeeaaahhhh
best2
lps je tengok movie
bajet nak blik tross
tapi singgah la kejap ke kedai accessories 
nak cari bow untuk shawl aku
singgah la kekedai korea nie
barang die memang mantap la weyhh
superb giler
memang cun2
aku pon tengok2
pastu owner kedai tu nampak aku pakai bow kat kepala
die kata menarik and 
die tross soh aku pakai suma bow2 yang de kat kedai die 
and tangkap gambar aku
hahahahah
klakar dowh muka aku tengok suma gambar2 tu
muka terkejut~~
eeeeeee....
malu i taww
hahaha
tapi yang best nye aku dapat 30% diskaun
sebab rela jadi model tangkap muat..
and aunty tu kata
lagi skali aku datang die akan bagi diskaun yang sama
aku perasan
kedai tu dari dulu x pernah buat sale
so bagus laaa
lepas nie aku leh la cari accessories yang cun2 kat situ


nie gambar je yang sempat aku snap masa aunty tu excited sangat2
kakakaka

post signature

Show Me Your BFF Contest

another contest yang aku join~~
asyik join contest je...
tp xpernah menang
hahahaha
ahh lantak la~~
ok la aku xmo buang masa

kali nie contest yang dibuat oleh
blogger peberet aku
NURULBADIAH LAI
awesome!!



ini banner contest nye



syarat2 pernyertaan:-



1: Terbuka kepada followers blog "Because She is NurulBadiah" .so sekiranya bukan followers..anda perlu follow terlebih dahulu sebelum menyertainya.


2. Korang kene Copy Banner/Gambar contest diatas dan Paste kn dekat entry contest anda.Kemudian korang Kena letak Banner/Gambar Contest diatas di SideBar Blog Korang and Link kan Banner tersebut ataupun link kn kat bawah Banner tersebut ke Blog Because She Is Nurulbadiah.
2. Korang Kena buat entry pasal " Show Me Your BFF Contest" dimana korang kena letakkan link ke Blog ini didalam entry tersebut.

3: Entry Korang hendaklah disertakan dengan Sekeping Gambar bersama BFF korang xkira berapa ramai pon berserta dengan sedikit kata-kata dibawah gambar tersebut.

Ayat anda harus bermula dengan:

Dear Nurulbadiah Lai,
bla..bla..bla..(tell me in short about your bff)

4.Tagkan Kepada 4 blogger yang aktif and make sure diorang tahu telah Di Tag.

5. Pastekan entry Contest yang korang buat diruangan komen dekat entry ni..

6: 2 pemenang akan dipilih berdasarkan gambar bersama BFF yang paling menarik..hadiah misteri menanti seperti Dress dan shawls.

6.Tarikh tutup: 15 April 2011

(PENYERTAAN ADALAH TERHAD)

Jom join ramai2 sementara saya masih kaya bulan ni:P

(nampak sangat pemalas kan copy paste masok dlm scrollbox je)


ok....
skang nie plak untuk gambar yang dipertaruh kan~~

nie gambar yang aku amik kat blog die

Dear Nurulbadiah Lai, ini bff yong yang memang giler2.
even perkenalan kitornk baru nak masok 2 tahun tapi yong rasa macam dah lama sangat kenal..
walau pon die nie agak buruk berbanding yong...kakakaka
tapi yong sayang giler kat die....
die lah orang pertama yang yong tegur kat kolej dulu...xsangka kitorank leh jadi BFF..tapi biler kitorank bergurau memang macam nampak musuh ketat dah 20 tahun..
hahaha....kalau orang xkenal kitorank memang kata kitorank dah boleh bertumbuk kalau berkomen2 di FB..tapi hakikatnye kitorank bergurau je pon..wakakaka...
banyak yang kitorank buat sama2..sampai kene hendel orang yang sakit mental kat kolej dulu...
pergi mana2 pon kalau boleh berdua je...ape2 pendapat or story baru memang akan melalui die..
kepada miss siti intan baizura... ilove you babes....



untuk 4 orang yang yong nak tag kan:-




post signature

Friday, March 11, 2011

stalker or new friend??

begitu perasan betol
biler aku bajet fofuler 
bajet ada yang nak stalk aku
hahhaha
WHAT EVER!!

aku suka dengan kehadiran stalker
sebab
ia menjadikan aku lebeyh fofuler
membuat kan diriku ala2 diva
*prasan lebeyh~~ tumbuk kang..

biler orang add kat fb
aku maen approve je
malas nak bossy2 sngt tngok profile orang tu
so biler kehadiran stalker pon aku x prasan
(eee lagi statement bejet prasan)

kepada kebanyakan new friend aku kat fb or new follower aku kat blogpage
jika anda salah sorank dari stalker2 yang dtng untuk menaek kan fofuleriti aku
terima kaseh
i love u all...

da da da
sumpah entry bajet prasan
baek aku end kan je entry nie
kang muntah darah korank bace plak nnti
kakakaka

sebelum terlambat!!

dah vote yong blom???
cpt2 vote..
pleeezzzz~~

ciss xguna toll
memperguna kan blog btol aku nie


post signature

Thursday, March 10, 2011

KOTEX..aku n vote??? please~~~

aaaaaaaaaaa

ini siries~~~
ok btol ke aku eje...
so what ever je la...
yg penting
main point die

pleeeezzzzz
vote for me
im begging u all..
hahahaha
dah mcm ape ntah

ok..
biler mmg xde keje
aku pon sesuka jiwe joint 
kotex fresh face
yeke nama kontest die mcm tu
ok what ever
so skang nie macam nak minx simpati blogger2 sekelian untuk vote yong..
pleeezzzz

KOTEX

ini link untuk vote yong





korank pon boleh menang kalau vote
(ayat pancing)


xsilap aku
pengevote terbanyak pon boleh menang
so ape lg...
vote la..
hehehehehe
pleezzzz




post signature