Monday, February 14, 2011

try to be one~

better then before~~
nie aku jumpa kat satu blog
http://aqwaeda.blogspot.com/

after read nie barang wa jadi lebih baek woo
(mcm ape ntah)


ape2 hal 
nak thanks kat blogger tu
entry nie mmg meaningful kat aku 
and
im glad to be her true follower
(bajet je!!)
entry nie bout


cantiknya lelakigagahnya wanita


woo~~~
pe bnde tu??


hahahaha
jangan salah tafsir
kasi baca dulu lah~~


cantiknya lelaki.....
lelaki yang cantik bukan dari fizikalnya dinilai..
but pada kemurnian rohaninya~~


-lelaki yang mampu mengalirkan airmata untuk ingatan
-lelaki yang sedia menerima segala teguran
-lelaki yang  memberi madu setelah menerima racun
-lelaki yang tenang dan lapang dada
-lelaki yang  sentiasa berbaek sangka

-lelaki yang tidak pernah berputus asa


kecantikan lelaki berdiri dia atas kemuliaan hati..
seluruh kecantikan yang ada pada Nabi Muhammad S.A.W. adalah kecantikan sempurna seorang lelaki..


dan DIMANA pula KEGAGAHAN wanita..


kegagahan seorang wanita 
bukan kepada pejal otot badan..
tetapi pada kekuatan perasaan..
perempuan yang gagah adalah..

-perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan.
-perempuan yang tidak takut kepada kemiskinan-perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan.-perempuan yang tidak meminta-minta agar dipenuhi segala keinginan.


kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman.. 
seluruh kegagahan yang ada pada khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan..
sabda rasulullah s.a.w
"sebarkanlah ajaranku walaupun satu ayat"
surah Al-Ahzab: Ayat 71

"nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan megampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati allah dan rasulnya maka sesungguhnya ia telah mencapai kemenangan yang besar."








p/s:gmbr shamsul yusof tu saja je...
nk point aku nie fan die yg giler fanatik
hahaha
post signature

1 comment:

Aq Waeda,,, said...

terharu la,,yong taq waeda kat entry yong!!..thanks so much,,,actually post ni waeda dpt bile g ceramah semalam,,mmg best maksudya!! apepun,,thanks sb buat entry psl ni jgk,, weeeeeeeee...