Tuesday, December 21, 2010

another meeningless entry of me~~

i feel so glamarous
looking super fabulous
all the girls got their eyes on me
i can tell by the look that they wanna be hot
they put me down because of jelousy..
Someday I will find my prince
He may be far away
But I know he will come
Someday
He'll whisper I love you 
And I will find my love

but
will it be happens
or
it just another sweet dreams 


who will be the prince of the dreams??
or should i say prince of the day light

i never look for the perfect one..
but fact, perfect is perfect!!
tell me who are the looser one who are looking for the unperfect prince to be their whole life partner

one of my friends ask me one crazy question
actually her mom did ask her this question
and i would like to know my blog reader opinions

what if you have to marry with old man but rich??
would you like to be his partner?

hmmm..
my friend answer is..

no way!!!
can you believe you have to marry olod man and for your whole life you have to sleep with aging man every single night??

and that make me think twice
even though he will be death soon..
but just imagine if he die 10 years after the marrige

i really can't imagine my every night actually should me nice and sweet beside my lovely hubby  but then turn worst
 but if the old man actually is my 'soul mate'
what else i can say~~
but please~~
think twice
or maybe thrice...

for me..
in a relationship
both partner should respect each other and know each other roles~
u should not be selfish

try to understand your partner feeling when ever you get into a fight
be a romantics person on the earth in the eyes of your partner
 take my words
you will not be regret it

to the boys:

you should know that girls, they  are born with 1 short mind rather than you man got 9
that why a woman need a man to make it perfect 10/10
you also need them~~

to the girls:

believe me
don't ever try to find love..
because it will find you


p/s: super perasan entry dengan behasa inggeris 
skali-skala nak blagak negro ape salah nye kan!


post signature

Friday, December 17, 2010

Andalus night~~

jumaat lepas aku kol bff aku
and then
new news came out 
pasal one of our friends
will going to mekah la
hahhaha
and
tarraaaa
it is anip
so umar plan nk wat gathering sebelum 
si popo tu berangkat ke mekah
(popo tu nama FB die)
and azyan arrange place
place nye di ANDALUS kl
weee
syiookk doowwhh

ok 
story b4 sampai ke andalus tu mcm nie
aku pernah sekali je sampai ke andalus
so mlm semalam aku lupa arr simpang masok die
yang aku taw kat jln ampang je
so sesat barat la aku and azyan
masalah nye azyan yang arrange tempat
tp 
die pon x taw kat mana
adooiii
sengal pon ada
so aku pon suh la azyan kol si popo tu
ok nie first kol dornk nye conversation:

azyan: anip ko taw x simpang masok ke andalus
anip: err.......x ingat arr
azyan:habis tu macam ne ko nk datng andalus nie
anip:err.......aku dah sampai situ baru aku ingat jalan
(sengal tol die nie..haishhh~~)
azyan:ko nie sengal la..xpe2 kitornk try cari

so
aku n azyan pon meneruskan sesat kami kat area kawasan perumahan
 masok mana ntah..
lalu ikot kedutaan2 nye umah
haisshhh
tp masa tu sempat gak arr aku n azyan berangan nk duk umah besar2
hahhaha
(kuat berangan merancang masa depan)
 tibe2 je anip kol
dengan konfiden azyan angkat
(kot2 die dah ingat simpang masok tu)

anip:weyhh
azyan:haaa
anip:ko dah jmpa jln blom
azyan:blom..ko da ingat jlan blom
anip:haa......ko ada tak jmpa balai polis kat jalan ampang tu
azyan:(dengan konfiden n xcted) haaa taw2
(aku pon lbeyh kuang la..ingat kan die suh masok ikot simpang situ ke ape rupanye)
~~~~
anip: ko pergi balai polis tu pastu ko tanye arr mana andalus
azyan & aku:??????????????????
(tak ke sengal jawapan die tu..rasa nak bunuh diri je)

kitorank memang bantai gelak arr lps tu
hahahaha
anip n umar tu memang dari skool lagi klakar n bit2 sengal
aku and azyan x terpikir pon die akan kuar kan ayat tu
haishh
pastu aku baru teringat
ibu pernah cakap
nak g andalus lalu sblah shell
kitornk pon branie mati 
kuar balik ke jlan ampang and ikut je shell
and tross je~~~
sampai la jugak akhirnye
amin~~
kitornk sampai pon sebab menebalkan muka 
tanye pakguard yang jaga umah banglo kat area tu
da arr satu patah haram x paham
then jln sikit lagi jmpa la budak2 ngah melepak
so die pon bagi direction yang btol

sampai la gak~~~
huhuhu
tp si popo2 tu x sampai lagi
tunggu la jap sambil tu kitorank makan dulu
(sbb tkot nnti dornk blasah kitornk nye)
hehhehe
sorry u guys..
aku ingat umar n anip je
rupanye dorank bawak acap sekali
acap nie pon geng2 dorank
so go on je la
hehehe

sejarah perkenalan kitorank:-

actually dorank tu tua stahun dari kitorank
anip n umar pernah kapel ngan mmber2 aku
tpo jodoh x panjang tp dornk still kawan
and kitorank ok ngan dornk
aku kenal dornk pon setahun je
pastu aku pondah skool teknik
dornk still stick kat skool lama
tp kitorank still contact
heeee
friend till end..


dari kiri: umar, anip & acap
........................................


wat2 pandang tempat laen la plak
ngade~~
.............................................................


dah ready nk capture tp maloo2
............................................................

ni la azyan yang mereng gak
hahahaha






b4 that...
ANDALUS tu restoran arab kat area2 kl nie
agak popular gak arr
shesha die pon murah
RM6 je
waaahhh




post signature

Tuesday, December 14, 2010

peace contest

ok2..
first.. 
nk g taw memang aku penat giler study nie
and
take time utk BW..
then 
aku jmpa satu contest
peace contest
dengan rasa serba x taw malu nye
aku pon join..
weee
nie banner promo contest itu

\
/
\
/
\
/
\
and 
ini adalah gambar yang aku pilih 
untuk contest itu
\
/
\
/
\
/



and 
aku tag kan 3 orang kawan..


syarat2 die:-
1. mcm biase la. follow la belog ini.
2. mesti ade blog dan berstatus warganegara MALAYSIA. 
3. letak banner contest ini di entry anda dan di sidebar berlink kan belog ini.
4. tag kan kengkawan anda juga blogger seramai 3 org.
5. suda join tinggalkan komen anda pade entry ini supaye senang saye nak g kat belog anda. and tengok anda peace smbil peace balik kat anda!
9. tarikh tutup pade 01 january 2011 okey.

ok
im done evrything
post signature

birthday party with orphan~~

eheemm2..
ok2 da nk start citer nie..
weeee
ari sabtu ari tu
pak teh ajak g birthday party.
what??
BIRTHDAY PARTY
weehuuu
lama rasa nye x merasa ke birthday party..
yang pling latest pon kat asrama arr
huhh
x mcm birthday party langsung..
kene blasah ngan tepung
haishh
ok2 back to the birthday party td

sampai2 je 
dah start da rupanye..
ok pakteh aku nie bukak rumah anak yatim
nama nye
Rumah Bakti Nur Syaheera..
pakteh memang baek..
so die wat birthday party
untuk 2 orang anaknye
aina syaheera n ain athirah
yup2
yang sornk tu mmg nama die sama ngan aku
pakteh hired orng untuk decoration
actually
pakteh wat kecik2 je
sbenarnye nk hiburkan 
anak2 yatim tu..
and jemput la saudare2 dekat
memang x ramai..
tp meriah
dengan kehadiran
princess luna
?????
hahaha
dalam pekej decoration tu dornk kasi la skali princess
untuk memeriahkan lagi party
banyak game LUNA tu wat
and paling seronok
suma dapat hadiah
(anak2 yatim tu je arr)
ada yang sampai x cukup tangan nk bawak hadiah
ada game nie memang kalakar
'touch the colour'
LUNA tu sebut je kaler ape2 yang die nk
pastu budak2 tu kene amik and bawak kat die
ada ke si LUNA tu sebut hitam
kebetulan aku pakai bj kaler itam
dah arr tengah mkn masa tu
habis kene tarik ngan budak2
hehe
tp seronok
satu lagi game yang bengong
'treasure hunt'
adoii
si LUNA tu soh cr barang la plak
paling klakar
aku tengah makan nie
soh cr duet 50sen arr
lipstick la, blackberry la
belt la
sumpah aku nye handbag kene geledah
hahaha
merebut2
yang belt tu aku x kasi 
sebab~~
xkan aku nk bukak belt aku kat orang ramai
haishh
keje giler
bapak aku ye die bukak
hahaha
2 orng je sukarela bukak belt
bapak n kak wani nye husband
kak wani nie spupu aku n 
guardian dorank nie

lepas game habis
potong kek
yeeaayyy
actually masa sampai ingat satu je birthday girl
rupanye 2
so de 2 kek
nyumm2
lps potong kek 
sesi pose maut la
kecik besar tua muda
haahhh
suma lantak pose2 nye
sengeh sampai ketelinga


lps potong kek aku g satu sudut 
bersama2 dengan ain2 sekelian
(anak pakteh suma ain)
bergosip!!
hahaha
gelak berterabur 
kutuk orang x ingat dunia..
weeee

tp x sempat habiskan citer
bapak n ibu dah panggil balik
sbb nak pegi seremban
ziarah makcik aku br blik haji
hehehe
...............................................................

nie moment2 yang sempat aku capture



bow besar tu la AINA SYAHEERA
..........................................


memang susah nk mkn bende tu.
besar giler.
.......................................................


itu la 
BIRTHDAY GIRLS
.........................................


itu ain syahira n makteh
(ain syahira n aina syaheera orng yng berbeza)
...................................



ain & ain
jiha n eira
...........................................


ini lah antara gambar ngan anak yatim
.....................................................



ini gambar pose2 x menjadi
....................................................



ini antara game tu
kalau perasan kat blakang tu de minah pakai dress putih
itulah
'PRINCESS LUNA'
hehehe
..........................................


kalau korank perasan tabung derma anak2 yatim kat kedai2 makan or ape2 kedai arr
haa
itulah dorank
nk cari dana untuk dorank

PERTUBUHAN KEBAJIKAN NUR SYAHEERA KUALA LUMPUR
No. AC: 564856111166 di MAYBANK

.
.
.
.
finish 

Saturday, December 11, 2010

WhAt iF~~ 2

PERHATIAN

ini adalah merapu version 2

ok

WHAT IF~~!!

kalau anda bosan
dan
ada kemera dihadapan anda..
............................................
apakah yang akan berlaku??


kalau saya~~
ini lah yang akan berlaku~~
||
||
||
\/








saya sangat bosan

Friday, December 10, 2010

WhAt iF~~!!

PERHATIAN
ini adalah entry untuk 
hilang kan bosan semata-mata

ini kerana
rumate kuh g ngedate..
&
aku ditinggal kan sorank2

ok~~
back to the main point~~

WHAT IF~~!!!

kalau kita diberi sebakul bunga ros mekar
......................................
apa anda akan buat??

kalau kita diberi peluang membalas dendam
........................................
cara apakah yang paling kejam??

kalau kita diberi satu set pisau
(ala2 top chef gitu)
.........................................
anda nk guna untuk ape pisau2 tu??

kalau kita berdiri dihadapan lelaki kacak
(untuk kaum perempuan)
....................................................
adakah anda akan jadi diri sendiri??

kalau anda berdiri disebelah perempuan seksi dalam KTM
(khas utk lelaki )
............................................................
dimanakah point mata anda waktu itu??

kalau dunia atas awan itu wujud
...........................................................
siapakah insan pertama yang anda nk bawak naek??

kalau anda diberi sepasang sayap
.......................................................
kemana hala tuju anda yg pertama??

kalau anda diberi invisible cloak
(mcm cite harry potter tu)
.................................................
anda nk pakai bnde tu pg mana??

kalau anda diberi peluang untuk menyuarakan ketidak puasan hati kepada perdana menteri
.................................................................
apakah perkara yang anda akan bentangkan



~~memang aku bosan~~