Saturday, November 27, 2010

tag from cekmet~~

first..
i would like to thanks to cekmet
waaa
macam menang oscar..
ok kali nie 
http://cekmet.blogspot.com/
telah tag yong..
and i will answer the question..
weee

_____________________________

1. Nama blog anda dan kenapa letak nama tu?


: nama blog yong aina sebab ibu yong panggil nama tu..
 rindu ibu sangat2..weee




2. Nama URL blog anda dan dari mana datangnya idea tu?


:datinberseri..bcoz saya berangan kot2 leh jadi datin esok2..






3. Apakah method dalam penulisan anda?


:luahan perasaan and tunjuk perasaan






4. Apa perasaan anda bila lihat blog orang cantik dan menarik sedangkan blog anda tidak ( kdg2 blog sendiri cantik tapi merendah diri)
:
err...x kesah la blog orng tu cantek ke tak sbb suma orang ada skill design page masing2..and yong follow arr page mereka..






5. Bilakah blog anda diwujudkan?


:aiiyoo x ingat la...bln 3 2010 la....






6. Siapakah orang pertama yang tahu dan menjadi follower blog anda?


:member yong la...


7. Sila tag 5 nama lain


: aq waeda
hanun
: kay yea

Thursday, November 25, 2010

waiting for 100th



im waiting for the 100th
dulu masa start berblog
x sangka akan dapat ramai follower..
and now 
yong nk tunngu yang ke 100..
who will it be...
and kepada 
the 100th follower..
this thing is for you
||
||
||
\/



Tuesday, November 23, 2010

another award from friend and award for friend..

first at all..
nk thanx la kat waeda..
banyak award die kasi kat yong~~~
and coz off bz yang melampau
xdapat yong balas dalam tempoh terdekat ari tu..
malam nie baru ok sikit time nye..
heee
.........................................................................................
heee
and yong pon berbesar hati la nk bg award kepada 
follower2 sekelian...

Monday, November 22, 2010

macam2 jenis orang la~~~

hari and semalam macam2 la aku depan ngan manusia..
fuuuhhhh
xpaham aku dengan perangai manusia yang pelik2 nie...

orang PERTAMA:-
_____________________________________

ade gurl nie
mcm benci sangat ngan aku..
padahal aku x penah pon tegur die kat kolej
bkn kata tegur....
senyum pon x penah..
ye laaa aku xkenal xkan nk senyum xtentu pasal
lagi2 orang x suka kite..
citer die...
sebab aku kenal ngan boyfriend die dulu..
errr actually ex boyfriend....
then die kata aku la penyebab dorank break...
heelllloooo!!!!!
xde keje aku nak takel BF orng..
memang la boyfriend die tu good looking la jugak..
tp aku bukan jenis nk rampas2 nie....
and die x puas hati....
sebab aku masih berkawan ngan ex-boyfriend die tu.....
pastu perempuan tu anti house-mate aku....
boleh plak pandang kitorank suma samapai tertoleh badan tu...
ya-ALLAH...
ape~~ la salah aku...
berkawan pon salah ke.....
memang konsep lelaki and perempuan x boleh berkawan ke.....
and perempuan tu plak xpuas hati biler tengok boyot jumpa aku kat kolej
boleh plak jerit2 dari bililk die..
heyy kak cik jeless ke??
house-mate die plak da arr pakai kete muscle....
pastu x puas ati plak biler tengok aku drive kete aku..
yang paling xpaham..
perlu ke ko tunjuk protes sampai letak kon kat kete aku....
adoiii......
konon perngkid~~`
yeerrkkk...
as long as you have a boob...
ko tu still considered as a girl okey!!
and the most important is..
dalam i/c ko still perempuan...
xde nye orng kat JPN tu nk letak jantina ko tomboy ke lesbo or what ever you called it..
ALLAH jadikan makhluk die sempurna..
asal lahh nk ubah2...

orang KEDUA:-
______________________________________

yang ini pelik die tersangat la pelik
boleh plak fitnah aku...
adoii...
ko kalau nk publisiti murahan jangan lah sampai fitnah aku..
ko kene ingat sikit..
ko tu junior...
nak berlagak gengster depan aku..
tp masalah nye
biler this typical girl jalan sorank2..
xberani pulak nak pandang aku..
aku just tunggu je die pandang aku..
x berani pulak ko kan!!
kolej nie cantek buat uniform..
pakai la ngan proper.
awak tu bertudung kak cik..
saya pon pakai gak t-shirt kat dalam uniform..
tp jangan la unbuttons baju awak tu depan lelaki..
adoii...
student lelaki pon x buat macam tu...
dorank pon taw manners kat kolej macam mana..
kalau ko panas skali pon tunggu la sampai dalam bilik...
tengok!!
ko fitnah aku pukul orang maki2 orang 
skang nie ko dapat nama buruk kat kolej pasal attitude ko tu
and the most funny part 
masa die jalan ngan kawan2 house-mate die
boleh plak die cakap ngan aku..
"bajet cun~~ je"
kenape??
ko pandang aku cun ke sampai leh kuar ayat tu..
hahhahahahaha
memang kene setepek balik arr..
you mess with wrong person...

orang KETIGA:-
_________________________________

ini adalah sisewel
kalau true follower.
maybe korank perasan kot citer2 b4 this pasal sisewel nie
new story biler b4 raya hari tu..
miss jamie (head department of industrial electronic)
cari die satu kampus..
xjumpa katanye..sisewel nie hilang kan diri..
adoiii
miss jamie tanye salah orang la...
mana ade sisewel tu hilang..
ade je kat level 8 ostel nie...
aku xpaham la ape die buat kat kolej nie padahal 
not even a single class she's attend...
tapi die punye kerete 
still park there at kevel 1 for the whole week.....
tadi kat kelas ade la classmate aku nie cerite
die malu giler biler ada junior nie bagi taw 
yang sisewel nie mengaku 
that boy actually her ex-bf
OMG!!
why despereto sangat ke??
yes memang xleh tipu la kalau cakap boy nie x hencem..
memang boy nie good looking...
chiness look la kata kan..
tp melampau la sampai simpan gambar boy tu 
and buat folder ex-bf
and boleh plak die story kat junior sem1 
ckp die nie rapat ngan most good looking guy kat kolej..
eeeyyeewwww~~~~
sedar la..
budak lelaki pon panggil ko tu BH!!
(BH tu rahsia la..hehehe)
______________________________________________

memang aku jahat so what!!!
siapa2 yang x suka entry aku boleh bla....
to the stalker??
jangan marah2 korank yang gatal2 bukak page aku sapa soh 
kan dah terbaca entry sakit hati~~~
wakakakaka



Friday, November 19, 2010

pelangi kembar???

ok 
first nk bagi taw bout 
petang td 18 nov hujan memang lebat
yong dari bangi pulang ke ampang 
mula2 ok lagi,cerah je
lepas tu sampai je kat BTR 
tros mcm masok ke dunia laen
dari cerah ke gelap..
macam citer digimon tu.
masok ke alam laen
and at one point of view nmpak so beautiful rainbow
tu ok lagi..
sampai je kat fly over ceras still lagi kat MRR2
yong nmpak pelangi kembar...
subahanallah
yong pernah terbaca artikel pelangi kembar 
yang dilihat kat mekah ...
suatu ketika dulu
seriyes dah macam alam fantasi 
banyak sangat rainbow td...
and tu part yang ok
part yang KO! 
masa drive
satu pe pon x nmpak
lebat giler hujan td 
sampai suma orng pasang double signal...
and suma jaga jarak kerete...
sapa la yang branie drive laju2 time tu
wiper yang max pon still xde effect.. 
nie de gmbr yang sempat yong snap~~
kalau perasan de dua plangi tu~~
p/s: kuasa allah xde sapa pon dapat tandingi and persoal kan....
ciptaan alllah memang luar biasa...
tengok la diri sendiri...


Thursday, November 18, 2010

assignment x test + raye = im tired...

im going to tell the story part by part......
_______________________________
first part is
assignment...
owhh im sick of it...
too much assignment....
siap ada yang x sempat hantar lagi tu...
penat la.....
otak nie dah macam stuck...
xleh nk fikir bnyk....
and the touch one is when my beloved KEPEK  called me this evening
die ckp
oi datin mana ko menghilang..
lama x dgr cite...
blog pon x update...
uuuuu
sedeyh nye...
n biler bukak blog td 
yupp
memang lama x update blog....
MyEm0.Com

second part is

test......
owh it really F****NG S**T......
simple question and i can't do it...
seriesly memang silap aku
and yang paling aku heran...
test electronic tp solan kimia nye kemain handal lagi...
x jangka pon solan tu kuar...
and ade 10 soalan plak tu....
simple things and i take it easy...
at the end it really killed myself last friday....
for the digital paper plak....
it really funny....
open book test...
no discussion!!
hahahahha
silap besar la.....
tp yg paling mengecewakan biler aku xperasan 2 last pages 
owhhh
aku hilang lebeyh kurang 25 mark there....
careless giler....
huuu....
what have i done...
and test math plak...
i would like not to comment anything bout it.....

test digital open book not open discussion!

ini adalah gambar ketika test...


MyEm0.Com

third part is
raye...
malam semalam aku balik kampung ngan abang sedare ku...
malam n it take 5++ hour nak sampai ke bagan serai..
giler kebas punggung aku....
sakit tulang2 nie hahh
and finally we're here kat bagan serai pukul 3.30am..
yeayyyy.....
sampai2 tross tidorr...
zZzZzzZzZzZZZZzzzzz...
and ofcoz pagi tadi x sempat la dengar takbir raya....
ibu ku amat la memahami..
nk kejut ku bangun dengan panggilan or jeritan
it really not working on me....
ibu membawa anak sedare ku yang comel seperti auty die nie kebilik ku
memang dengan sekelip mata sahaja aku terbangun....
tros segar...
sapa x segar tengok baby yang comel datang kearah kite....
baby tu 5 bulan baru..
tp comel nye...
ya-ALLAH macam aunty yong die..
hahaah
nanti kalau de rezeki nak anak secomel my hana liyana la...
comel giler......


MyEm0.Com

my hana liyana buat kan mood aunty die come to neutral la..
skang nie mmg tire tp still leh controll my mood...
thnx to my hana liyana..


p/s: gambar utk suma moment tu x dpt attach lagi la
nnti yong ltk la erk..
next time maybe...

Friday, November 12, 2010

esok test~~

perasaan???
gementar

kenapa??
sebab x ready~~

macam mana boleh jadi macam tu??
sebab asyik maean je~~

rasa2 boleh jawab x esok paper??
xtaw lah macam mana..
redah je~~~~~

subject pe esok nk test nie??
EET (electronic)

sampai chapter ape??
chapter BJT


senang ke susah??
boleh tahan la...

banyak x calculation??
ini lah antara subject yang 95% calculation~~~

kalau solan tu susah ape yang bakal dilakukan??
tenung je solan tu...
hope xde solan mcm nie
||
||
\/

bagai mana persediaan anda??
owhh begitu 50-50%~~

ada ape2 formular yang boleh dikongsi bersama blogger??
ada..
nie formular baek punye~~`
||
||
\/


Tuesday, November 9, 2010

adoii sakit kaki~~ ^_*

sakit nye kaki nie..
wuuu
pagi2 bangun nk pegi klass kaki sakit sangat
terseliuh..
uhhhuuuu
naseb baek la g klass pakai kasut yang selesa..
thanx bapak sbb belikan kasut yang selesa..
naseb baek la
kete dah kuar dari 'saloon'
so kurang la sikit sakit nye...
tapi still sakit kaki..
salah urat rasanye..
and 
hari nie..
sakit sangat kepala..
even terpakse pretend sihat tp still xleh tross kan
untill class Sir Ong habis awal..
xde la awal mana 5.45pm gak
and blik tukar baju tross tido sampai mlm td..
naseb baek xeh solat sbb da trlajak da pon masa tu..
esok plak~~
x taw ape mimpi administrator kolej 
bagi cuti kat suma student..
yeay...
kaki ku yang sakit nie 
akan ku pulih kan esok..
xmo drive n jalan2 jauh2...
nak duduk bilik je...
kasut ku kekelas

p/s:main point die nk g taw yang sbenarnye esok GMi cuti..
dalam sejarah dowh GMi kasi cuti free..
weee

Monday, November 8, 2010

sahabat bilik ku yang giler~~~

asalamualaikum 
first
nak meminta maaf kepada sahabat bilik ku:
_________________________________________________
siti intan baizura
hahaha
siti intan baizura si gigi besi...
hehehe
die nie suka bajet cun je..
penat nk layan..
hhahha
tp die nie penawar luka...
tp tp tp
die nie pon banyak luka..
hahaha
setiap kali kuar ngan die 
balik tu mesti ada ayat nie
'aku rasakan mamat tadi usha aku..'
hahaha
itu kompem kuar..
die nie 
banyak scandel kat kolej..
hahaha
tp biler da ramai sangat
 die ni pon keliru la nk pilih mana satu
then boleh plak die kata..
'.....nie buat aku suffer taw.'
hahahaha
kadang2 pening pala aku
yang x menahan.
die leh gelar kn diri die..
dr cinta
couple pon x penah..


______________________________________
nur nabihah lokman

sahabat ku dari skolah teknik lagi
yang nie pelik sikit...
kalau tadi ramai scandel..
nie beratur2 scandel die..
kalau kat kolej nie memang beratur la scandel die
leh cakap setiap sem ada wakil..
hahahaha
junior pon die kebas..
weeee
biha nie awex tudung yang seksi..
weee
die nie agak montok jugak la
bak kata mmber aku..
badan die sedap..
hahhaha

_______________________________________________
Aina Filza binti Abdullah
(aku la tu~~)

seorang yang sempoi..

sayang boyot sorang je..
xde scandel2 nie..
heeee
giler kan HELLO KITTY..
suka memandu
 walau pon da 4 kali xcident..
weeee

______________________________________________________
biler kami bertiga

kitornk nie gandingan paling bising
bayang kan tengah malam2 buta pon
 kami boleh jerit kat bilik
satu bangunan leh dengar kitorank jerit..
kitornk suka jalan2 kat bangi nie..
jalan2 cari makan 
pastu suka jalan2 kat tempat yang ramai lelaki..
waaa
nak usha mamat kacak..
hahaha..
kami memang gatal sikit...
weee
kami nie memang happy go lucky
orang x kenal pon kami tegur..
mesra la katakan
heeee
boleh x aku nk gelar kan kitornk nie sebagai
charlie angles
hahahha
sumpah perasan kan..
tp kami memang suka memerasankan diri..
wuueekkk
heeee...

p/s:kepada sesiape nk muntah sila la ke toilet dengan segera..